• Matematický klokan

          • Súťaž hravým a zaujímavým spôsobom rozvíja matematické a logické myslenie žiakov, prácu s textom a čítanie s porozumením, z čoho môžu čerpať v budúcnosti pri rôznych typoch testov.

            Súťažíme 26.marca.

            Žiaci 1.-9. ročníka, ktorí majú záujem zapojiť sa do súťaže, môžu tak urobiť u svojich triednych učiteliek, prípadne u pani učiteľky Šutkovej. Štartovné 5€ je potrebné uhradiť do 12.2.2024. 

          • OZNAM k zasielaniu rozhodnutí do elektronických schránok

          • V zmysle zákona č. 305/2013 Z.z. o elektronickej podobe výkonu verejnej moci a  o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon  o e-Governmente) Vám oznamujeme, že rozhodnutia vydané Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, v ktorých rozhodujeme podľa osobitných predpisov, vo veciach práv, právom chránených záujmov a povinností fyzických osôb alebo právnických osôb Vám budú zasielané do elektronickej schránky spôsobom doručenia do vlastných rúk.

            Rozhodnutia budú autorizované kvalifikovaným elektronickým podpisom vytvoreným s použitím mandátneho certifikátu a s pripojenou elektronickou časovou pečiatkou alebo kvalifikovanou elektronickou pečaťou s pripojenou elektronickou časovou pečiatkou.

            V prípade, že nemáte aktivovanú elektronickú schránku na doručovanie, rozhodnutia Vám budú doručené formou listinného rovnopisu, ktorého súčasťou bude doložka o autorizácii v zmysle Vyhlášky č. 85/2018 Z.z. Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, ktorou sa ustanovujú podrobnosti o spôsobe vyhotovenia a náležitostiach listinného rovnopisu elektronického úradného dokumentu.

          • Beseda s vedúcou školskej jedálne

          • Kolégium Zelenej školy v rámci témy Potraviny usporiadalo besedu s vedúcou našej školskej jedálne p. Katarínou Galbavou pre žiakov 1. a 2.stupňa. Vďaka tomu sa naši najmladší žiaci dozvedeli o náplni jej práce, kto zostavuje jedálny lístok, aké pravidlá platia pri jeho zostavovaní či prečo nemôžeme mať každý týždeň vyprážaný syr. Starších žiakov zaujímali taktiež informácie o obejdnávaní surovín do jedálne, pôvode potravín, polotovaroch a pod. Žiaci mali tiež možnosť nahliadnuť do receptov, tabuliek a noriem ŠJ.

            Súčasťou besedy bola aj ochutnávka zdravých nátierok, ktoré im veľmi chutili aj napriek tomu, že do nich pani vedúca skryla zdravé potraviny ako mrkvu, cícer, zeler. 

            Ďakujeme veľmi pekne za ochotu pani vedúcej zúčastniť sa tejto besedy :)

          • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • V mesiaci január našu školu reprezentovali žiačky Martina Šimkovičová (7.roč.) a Bianka Borošová (9.roč.) v okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku, ktoré sa konalo v CVČ Nová Baňa.

            V silnej konkurencii sa nám vďaka Martine Šimkovičovej podarilo získať výborné 3.miesto v kategórii 1A.

          • Financie očami detí včera, dnes a zajtra 💶

          • Dňa 31. januára 2024 budú počas vyučovania (1. až 4. vyučovaciu hodinu) prebiehať aktivity zamerané na projektové vyučovanie s cieľom rozvíjať finančnú gramotnosť žiakov pod názvom "Financie očami detí včera, dnes a zajtra 💶".  Na 5. vyučovacej hodine bude žiakom odovzdaný výpis klasifikácie za I. polrok v školskom roku 2023/2024. Vyučovanie bude končiť 5. vyučovacou hodinou. ŠJ a ŠKD bude v prevádzke.