• 💫Noc Svetlonosov💫

          • Spoločne sme splnili náš cieľ, rozsvietiť celú dedinu. V tmavých uličkách sa objavili malé svetielka, ktoré nám ukázali cestu.

            Týmto vám chceme veľmi pekne poďakovať za podporu a hlavne za možnosť stráviť s vami tento krásny a naozaj čarovný večer.

            Ďakujeme 💫

          • 🎃Halloweenske vyučovanie🎃

          • Pozrite sa, ako sme dnes strávili deň v škole, trošku inak, trošku zaujímavejšie.

            Školu ovládli tajomné stvorenia, plné nápadov a hlavne úsmevov na tvárach.

            To najkrajšie, čo pre učiteľa môže byť, je vidieť tešiace sa deti, ktoré vchádzajú do dverí školy.

            Ďakujeme!

          • OKTÓBER - mesiac úcty k starším 👴💙👵

          • V tomto mesiaci sme spravili radosť mnohým STARKÝM 🥰. Vystupovali sme v Kultúrnom dome Orovnica 🏠, potešili sme tančekom a piesňami BABKY a DEDKOV v Domove dôchodcov Oáza Tekovská Breznica. Naše vystúpenia sme ukončili tradične u nás v škôlke. STARÉ MAMY nám svojím nežným a láskavým hlasom  každý deň čítali rozprávky na dobrú noc 👩‍🦳📚❤.RADOSŤ, ÚSMEV, OBJATIE, LÁSKA - pre mnohých sú to len slová, ale pre nás znamenajú tak veľa. A preto sme tento mesiac oslávili aj MEDZINÁRODNÝ DEŇ ÚSMEVU. Ku krásnemu úsmevu patria aj silné zúbky, ktoré sme posilnili OVOCNO-ZELENINOVÝM DŇOM 🍇🍊🍋🍏🫐🫑🥕🥦🧅. Ten sa niesol v duchu zdravej výživy a vitamínov. Počas ochutnávky si deti vyrobili z ovocia a zeleniny krásne výtvory. Zdravú mrkvu 🥕 ľúbime nie len MY, ale aj náš kamarát KONÍK BRAY 🐴, na ktorom sme absolvovali druhú jazdu. Ako sa už na správnu škôlku patrí, konala sa u nás ŠARKANIÁDA 🌬☔🌈🪁. Šarkany vyrobené detskými rúčkami veľkolepo lietali nad našimi hlávkami. Tento mesiac sme ukončili MEDZINÁRODNÝM DŇOM CESTOVÍN🍝, kde deti ukázali svoju predstavivosť, fantáziu a vyrobili si cestovinové koláčiky, lesné zvieratká a módne doplnky v podobe náramkov.

          • Jazykový Wocabee šampionát

          • Gratulujeme našim šikovným siedmakom k zisku 3.miesta v okresnom kole Jazykového WocaBee šampionátu, do ktorého sme sa tento školský rok zapojili so 7., 8. a 9.ročníkom.

            Súťaž prebiehala pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťažilo sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee.

            Žiaci sa v aplikácii učili novú slovnú zásobu, vrátane výslovnosti, moderným a veľmi efektívnym spôsobom. V súťaži sa hodnotila usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.

            V triede siedmakov sa najviac bodov podarilo získať Lukášovi Bartošovi, ktorý obsadil 2.miesto v rebríčku jednotlivcov v okrese za mesiac október a Paule Sučanovej a Petrovi Kožinovi, ktorý získlai 5. a 6.miesto.

            Oceňujeme usilovnosť a nasadenie našich siedmakov a budeme im držať palce v krajskom kole šampionátu.

          • Záložka do knihy spája školy

          • V tomto školskom roku sme sa už tradične zapojili do 14. ročníka česko- slovenského projektu Záložka do knihy spája školy, ktorý bol vyhlásený v rámci Medzinárodného mesiaca školských knižníc 2023 a v rámci ktorého si naša škola vymenila vlastnoručne vyrobené záložky do knihy s partnerskou školou v ČR.

            Tentokrát nás potešili záložky zo ZŠ Svobodné Heřmanice v okrese Bruntál.

             

          • Dobrovoľnícke aktivity ŠKD

          • Hovorí sa, že to najcennejšie, čo môžeme pre druhého urobiť je venovať mu svoj čas.

            S tretiakmi a štvrtákmi zo ŠKD sme hľadali možnosti, kde by bola naša pomoc prospešná. S ponukou trávenia voľného času so seniormi sme sa obrátili na DSS Oáza v našej obci. A toto je naše prvé spoločné popoludnie.

          • Testovanie pohybových predpokladov žiakov prvého a tretieho ročníka

          • Testovanie pozostávalo z disciplín :

            1. predklon v sede s dosahovaním

            2. opakovaná zostava s tyčou

            3. výdrž v zhybe nadhmatom

            4. skok do diaľky z miesta

            5. ľah - sed

            6. kotúľanie 3 lôpt

            7. člnkový beh 4 x 10 m

            8. vlajková naháňačka

            9. viacstupňový vytrvalostných člnkový beh na 20 metrov

          • Energoland Mochovce

          • Exkurziu do interaktívneho zábavno-vzdelávacieho centra Energoland v Mochovciach absolvovali žiaci 2.stupňa. Dozvedeli sa o rôznych druhoch energie, ich výhodách a nevýhodách, preskúmali vďaka rôznym exponátom evolúciu energie od veľkého tresku až po blízku budúcnosť. Taktiež získali základný prehľad o fungovaní atómovej elektrárne. Mohli si vyskúšať exponáty ako napr. stroj času, Van de Graafov generátor či termálne zrkadlo.

          • Dušičková výzva

          • Aj toto dušičkové obdobie sme plnili výzvu Zelenej školy, ktorej hlavným mottom bolo: "Viac lásky, menej plastu". Cieľom tejto výzvy bolo poukázať na to, že svojich blízkych zosnulých si vieme uctiť aj s rešpektom k prírode. Našou úlohou bolo vytvoriť vence z čisto prírodných materiálov bez použitia plastov, drôtov a pod., čo hravo zvládli siedmaci a ôsmaci na hodine techniky. Následne sme navštívili obecný úrad, kde sme vyvesili plagát "Dušičky s úctou k prírode" a naše venčeky sme uložili v obci pri pomníku obetiam vojny.

          • Milá babka, milý dedko, znamenáte pre nás všetko 🌺

          • Starí rodičia sú pre nás oázou pokoja, pohody a radosti, do ktorej sa vždy radi vraciame. Vždy si nájdu pre nás čas, aby nás vypočuli, zahrali sa s nami a trpezlivo odpovedali na naše zvedavé otázky. Pri príležitosti mesiaca úcty k starším si žiaci 1. ročníka pripravili krátky program, aby potešili starých rodičov. Nechýbala tvorivá chvíľa, kedy si starí rodičia spolu s deťmi vyrobili srdiečko.

          • Besiedka pre starých rodičov v 3. ročníku

          • Milá babka, milý dedko, ďakujem Ti dnes za všetko, za lásku aj dobrotu, starostlivosť a ochotu.

            25. októbra 2023, v mesiaci úcty k starším, si tretiaci básňami, spevom, tancom i spoločnými aktivitami uctili svojich starých rodičov a spríjemnili si tak popoludnie.

            Ďakujeme za ich čas a návštevu v škole.