• Záložka do knihy spája školy

          • Už tradične v októbri v rámci projektu Záložka do knihy spája školy naše vlastnoručne vyrobené záložky do knihy putujú do partnerskej školy v ČR, tento rok do Ostravy. Teraz nám už len zostáva čakať na zásielku od nich, ktorá nás určite poteší :)

          • Medzinárodný deň školských knižníc

          • V tomto školskom roku sme si Medzinárodný deň školských knižníc (24.10.2022) pripomenuli zapojením sa do celoslovenského projektu Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice s témou Ako máme radi našu školskú knižnicu.

            Žiaci prichádzali do našej školskej knižnice, kde riešili úlohy v rámci aktivity nazvanej Hľadanie pokladu. Abecedu si zopakovali pri zoraďovaní kníh podľa abecedy, svoj prehľad v knižnici si otestovali hľadaním kníh podľa zadania, zabavili sa pri pexese, kde priraďovali mená knižných hrdinov k ich obrázkom. Potrápila ich úloha, kde museli rozlúštiť názvy rozprávok H.CH.Andersena skryté v emotikonoch. Po úspešnom zvládnutí úlohy a po následnom zodpovedaní kvízových otázok dostali indície, vďaka ktorým spoločne doplnili myšlienku: Najväčším pokladom je dobrá KNIŽNICA.

            Všetci sme si deň v knižnici užili, zabavili sa, naučili niečo nové a spoločne sme prišli k záveru, že je naozaj dobré mať vlastnú školskú knižnicu.

          • 👕🩳 Už sú naše 👕🩳

          • Naša škola ĎAKUJE firme HypeDress - rodine Markechovej za sponzorský dar vo forme korfbalových dresov pre chlapcov a dievčatá. 

            Veľmi pekne ❤ Ď A K U J E M E ❤

          • 🍂🍃🍁 JESENNÉ PRÁZDNINY 🍁🍃🍂

            • Posledný deň vyučovania pred začiatkom prázdnin: 27. október 2022 (štvrtok)
            • Termín prázdnin: 28. október 2022 (piatok) až 31. október 2022 (pondelok)
            • Štátny sviatok Sviatok všetkých svätých 1. november 2022 (utorok) - deň pracovného pokoja 
            • Začiatok vyučovania: 2. november 2022 (streda) - prosíme rodičov, aby nezabudli predložiť pred nástupom do školy písomné Vyhlásenie o bezpríznakovosti
          • Posedenie so starými rodičmi

          • Naši starí rodičia všeličo nás naučia. Majú pre nás dobrú radu,k tomu sladkú čokoládu.

            Potrebujú našu lásku, čo vyhladí každú vrásku. Dali by nám veru všetko, naša babka, aj náš dedko.

             

            Aj takéto slová v podobe slávnostných básní a piesní zazneli v 2. triede dňa 25. 10. 2022. Žiaci sa starostlivo pripravovali a chystali darčeky pre starých rodičov. Zišlo sa nás neúrekom, ale aj v počte 56 osôb sme sa zmestili do jednej triedy a vytvorili tak veľkú rodinu. 

            Spoločne strávený čas pri kultúrnom programe, tvorivých aktivitách, hádankách, rozprávaní o svojich vnúčatách vyčaril nejednu slzu i úsmev na tvári. 

            Ďakujeme vám, starí rodičia, že sa venujete svojim vnúčatám a tešíte sa s nimi každý deň.

          • Prosím a ďakujem ...

          • ... sú dve slovíčka zázračné. Učila ma tieto slová mamička, ocko, dedko aj babička. 

            Za vľúdne slová, za pohladenie, za rozprávku, za ... vyslovili svoje veľké ĎAKUJEM starým rodičom a rodičom aj naši prváci v podobe básničiek, pesničiek, tanca a spoločnej zábavy.

          • 🌸 Besiedka pre starých rodičov v 3. ročníku 🌸

          • Pri príležitosti mesiaca úcty k starším si žiaci 3. triedy pripravili krátky program, aby potešili starých rodičov. Veď nič nie je človeku také blízke, ako iný človek, priateľsky podaná ruka, úprimné slová, ktoré vyvierajú zo srdca, ktoré človek potrebuje v každom veku.

            Deti si pripravili básničky a pesničky, ktoré poctivo cvičili, aby všetkých potešili. Nakoniec rozdali starým rodičom malé darčeky, ktoré im vyčarili úsmev na tvári. Taktiež starí rodičia potešili svojich vnukov a vnučky tým, že napísali o nich krásne vety, ktoré pohladili ich srdiečko. Po milých slovách nasledovala tvorivá chvíľa so starými rodičmi, pri ktorej si spoločne s deťmi vyrábali lampášiky.

            Veľkou odmenou bolo vidieť dojaté a šťastné tváre starých rodičov.

          • 🍁🎃🍂 Najkrajšia jesenná trieda 🍂🎃🍁

          • Počas dnešného dňa (26. 10. 2022) prebiehalo v našej škole vyhodnotenie súťaže "🍂Najkrajšia jesenná trieda (výzdoba) 🍂". Výzdobu hodnotili zástupcovia Školského parlamentu v spolupráci s vedením školy. Verte nám, že vybrať tú najkrajšiu jesennú triedu bolo veľmi náročné.

            Víťazmi na I. stupni sa stali žiaci 3. ročníka a na II. stupni žiaci 5. ročníka.

            SRDEČNE BLAHOŽELÁME! 👏 👏 👏

            Víťazi získali nielen krásny jesenný diplom, ale aj sladkú odmenu vo forme čokoládovej torty 🎂.  

            Za torty sme vďační Cukrárenskej výrobni Kros Plus Tekovská Breznica - Ing. D. Krištofovej.

            Všetkým žiakom ďakujeme za jesenné skrášlenie tried.  🍂

            O tom, že sa snažili všetky triedy, aby ich tá bola najkrajšia, sa môžete presvedčiť našou fotogalériou. 

          • Minerály nielen v učebnici

          • Dňa 21. 10. 2022 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili kráttkej exkurzie v rámci predmetu Biológia vo firme pána Kasana SVET MINERÁLOV v Tekovskej Breznici. Žiaci mali možnosť sa na vlastné oči presvedčiť o tvare, vzhľade a pestrom sfarbení minerálov a ich využití aj na dekoračné a liečivé účely.

            Za príjemný výklad,  priateľskú atmosféru a ochotu venovať svoj čas našim žiakom ĎAKUJEME pánovi Kasanovi.

          • Besiedka pre našich seniorov v obci 👵👴

          • Predposledná októbrová nedeľa sa niesla v znamení slávnosti v rámci Mesiaca úcty k starším, konkrétne posedenie seniorov obce Tekovská Breznica pozvanými starostom obce. Žiaci 2. ročníka a žiak 4. ročníka základnej školy vytvorili kultúrny program poprepletaný básňami a piesňami o starých rodičoch, a tým prispeli k výnimočnosti podujatia. 

            Ďakujeme deťom za pekné výkony a seniorom ešte mnoho rokov prežitých v zdraví aj v kruhu svojich vnúčat.

          • 🙁 Oznam o pedikulóze 🙁

          • Opäť oznamujeme rodičom, že sa v našej škole vyskytli vši. Žiadame rodičov, aby prezreli deťom vlasy (hlavy). O liečbe zo zavšivenia a dočasnom vyradení dieťaťa z kolektívu rozhoduje príslušný lekár. Dieťa sa môže do kolektívu vrátiť až po predložení lekárskej správy o ukončení liečenia na pedikulózu. Hlavnú zodpovednosť za odstránenie vzniknutého problému má zákonný zástupca žiaka.

          • Oznam pre rodičov žiakov z ŠKD

          • Vedenie školy oznamuje rodičom žiakov I. štupňa, ktorí navštevujú Školský klub detí (ŠKD), že dňa 24. októbra 2022 (pondelok) bude prevádzka I. a II. oddelenia ŠKD skrátená do 13:30 hod., a to z dôvodu školenia všetkých pedagogických zamestnancov ZŠ, vrátane vychovávateliek oboch oddelení. 

            Za pochopenie vopred ďakujeme.

          • Základný plavecký výcvik našich žiakov

          •  

            Žiaci šiesteho a siedmeho ročníka majú za sebou základný plavecký výcvik. Uskutočnil sa v Mestskej krytej plavárni v Leviciach. Pod vedením učiteľky Mgr. Magdalény Zimovej a trénera Mgr. Mária Ivana absolvovali plavecký výcvik rozdelení do skupín podľa úrovne svojich plaveckých schopností. Cieľom bolo prekonať strach z vody, naučiť plávať všetky deti, prípadne zdokonaliť už nadobudnuté plavecké zručnosti žiakov. Na záver plaveckého výcviku žiaci preukázali svoje získané plavecké schopnosti v pretekoch v plaveckých spôsoboch prsia a znak a vo voľnom plaveckom štýle. Víťazkou sa stala žiačka siedmeho ročníka Nela Polnišerová.

            Plavecký výcvik splnil svoj cieľ – naučiť deti plávať a tým hlavne v letných mesiacoch zvyšovať bezpečnosť pri vodných športoch a samotnom plávaní

          • 🌼 Besiedka pre starých rodičov v 4. ročníku 🌼

          • Nastal čas, kedy našim starým rodičom patrí mesiac viac ako inokedy. V rámci mesiaca Október - mesiac úcty k starším 👨‍🦳👵 si štvrtáci uctili svojich starých rodičov a prichystali pre nich príjemné popoludnie.

            Deti si vyskúšali, aké je to byť starkou a starí rodičia zasa pomohli svojim vnúčatám pri výrobe šarkana🪁.

            Po kultúrnom programe a odovzdaní darčekov 🎁 vyrobených z lásky pre starých rodičov, vyrobili krásnych šarkanov a prezradili na svoje ratolesti veselé príhody či tajomstvá.

            Spokojné oči starých rodičov i detí prezrádzali príjemný pocit z pekne prežitého popoludnia.💕

          • ♥ ŠKOLA INKLUZIONISTOV ♥

          • V pondelok 17. 10. 2022 naša škola (pedagogickí zamestnanci ZŠ) úspešne odštartovala svoju účasť na inovačnom vzdelávaní Nadácie pre deti Slovenska a akreditovanom vzdelávacom programe ŠKOLA INKLUZIONISTOV. Stali sme sa súčasťou siete škôl na ceste k inklúzii. Počas celého roka nás budú správádzať jednotlivými vzdelávacími blokmi lektori z Nadácie pre deti Slovenska. 

            Blok č. 1 (bolo super 👍

          • 🔎 Prevencia kriminality očami detí - Kto je páchateľ? 🔎

          • Dňa 14. 10. 2022 sa žiaci 7. ročníka zúčastnili súťaže Prevencia kriminality očami detí - Kto je páchateľ? na Zvoničke v Novej Bani, ktorej organizátorom bol Centrum voľného času Nová Baňa. Síce nevyhrali, ale zúčastnili sa.👍

            Súťažnými disciplínami boli:

            * Vzduchovka

            * Prvá pomoc

            * Kriminalistické stopy

            * Prekážka

            * Hasiči

            * CO

            * Vedomostná úloha

                                                           Ďakujeme😊