• Dušičková výzva- Zelená škola

          • Na hodinách techniky, výtvarnej výchovy a pracovného vyučovania sme sa zapojili do dušičkovej výzvy Zelenej školy- Viac lásky, menej plastov, ktorej hlavným cieľom bolo inšpirovať k znižovaniu odpadu na cintorínoch a ísť tak príkladom obciam, mestám a verejnosti.

            Našou úlohou bolo nazbierať prírodný materiál a vyrobiť z neho biologicky rozložiteľné venčeky bez pomoci drôtov, tavnej pištole a plastov.

            Zelená škola následne vytvorí z fotografií škôl, ktoré sa do výzvy zapojili pohľadnicu a tú rozošle primátorom a starostom obcí.

            V 7.triede hodinu techniky obohatila aj mama Ninky Kováčikovej, ktorá pomohla deťom s realizáciou a inšpiráciami- ďakujeme.

            Ďakujeme aj všetkým, ktorí sa do výzvy zapojili.

          • Technická olympiáda

          • Dňa 11. 10. 2022 sa štyria žiaci 9. ročníka zúčastnili online školského kola Technickej olympiády 2022/2023.

            1. miesto - T. Sučan (úspešný riešiteľ, postup do okresného kola ako dvojica)

            2. miesto - F. Podhorský (postup do okresného kola ako dvojica)

            3. miesto - P. Bartoš

            4. miesto - R. Říha

            Blahoželáme a držíme palce v okresnom kole. 👏👏👏

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • 14.10. 2022 sa na našej škole uskutočnil 15. ročník školského kola Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry a  zúčastnilo sa ho 6 žiakov 9. ročníka, a to P. Makovická, A. Ricottiová, T. Sučan, A. Krištof, M. Zigo, F. Podhorský.  Olympiáda zo slovenského jazyka je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov,  je organizovaná ako postupová súťaž a je vyhlasovaná každoročne ministerstvom školstva.   Jej cieľom je prehlbovať, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov v materinskom jazyku a zvýšiť záujem žiakov o vzdelávanie sa v slovenskom jazyku a literatúre.

            Súťaž bola rozdelená do nasledujúcich častí: test (25 bodov), transformácia textu (15 bodov),  tvorba a interpretácia rečníckeho prejavu (15 bodov). Žiaci mohli spolu získať maximálne 55 bodov.

            Všetci naši súťažiaci boli úspešnými riešiteľmi a o postupe do okresného kola nás organizátor súťaže bude informovať v priebehu najbližších dní.

          • ✏️📚🎒PRVÁCKA PASOVAČKA🎒📚✏️

          • Stať sa prvákom je veľká vec. K bezstarostným hrám pribudne plnenie si školských povinností. Naši malí prváci ukázali, že sa im v škole darí. Na Prváckej pasovačke, dňa 11. októbra 2022, boli pani riaditeľkou a pani zástupkyňou všetci pasovaní za žiakov našej školy 👩‍🎓👨‍🎓.

          • ⚽⚽ 110. výročie založenia Mestského futbalového klubu Nová Baňa ⚽⚽

          • Naši žiaci na futbalovom turnaji škol:

             ⚽ 1. - 5. ročník

            M. Mišík, P. Repiský, D. Kožina, S. Bakošová, T. Budinský, S. Halgaš, M. Gaži, F. Forgáč, J. Budinský, S. Daniš

             ⚽ 6. - 9. ročník

            P. Kožina, L. Bartoš, T. Homola, D. Horniak, M. Dobias, E. Vozár, R. Říha, F. Podhorský, M. Zigo

            ĎAKUJEME nielen našim žiakom za ich účasť na tejto krásnej akcii, ale i organizátorom za občerstvenie a príjemnú športovú atmosféru.

             ⚽ Mestskému futbalovému klubu Nová Baňa  ⚽ srdečne blahoželáme k 110. výročiu jeho založenia. 👏👏

          • Deň plný zážitkov

          • Dňa 7. októbra 2022 navštívili žiakci 1. stupňa našej školy kostol Narodenia Panny Márie v Novej Bani, kde si pozreli krásnu výzdobu bohatej úrody roľníkov. Následne sa presunuli do Pohronského múzea. Deti mali možnosť zažiť dobrodružstvo a dozvedieť sa množstvo zaujímavých a nových informácií, (portréty prapradedkov niektorých žiakov, nastaršia socha v múzeu, prečo sú anjeli bez krídel, načo slúžil Potterov stroj,...)

          • OZNAM O PEDIKULÓZE

          • Opäť oznamujeme rodičom, že sa v našej škole vyskytli vši. Žiadame rodičov, aby prezreli deťom vlasy. O liečbe zo zavšivenia a dočasnom vyradení dieťaťa z kolektívu rozhoduje príslušný lekár. Dieťa sa môže do kolektívu vrátiť až po predložení lekárskej správy o ukončení liečenia na pedikulózu. Hlavnú zodpovednosť za odstránenie vzniknutého problému má zákonný zástupca žiaka.