• OZNAM k zasielaniu rozhodnutí do elektronických schránok

          • V zmysle zákona č. 305/2013 Z.z. o elektronickej podobe výkonu verejnej moci a  o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon  o e-Governmente) Vám oznamujeme, že rozhodnutia vydané Úradom podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, v ktorých rozhodujeme podľa osobitných predpisov, vo veciach práv, právom chránených záujmov a povinností fyzických osôb alebo právnických osôb Vám budú zasielané do elektronickej schránky spôsobom doručenia do vlastných rúk.

            Rozhodnutia budú autorizované kvalifikovaným elektronickým podpisom vytvoreným s použitím mandátneho certifikátu a s pripojenou elektronickou časovou pečiatkou alebo kvalifikovanou elektronickou pečaťou s pripojenou elektronickou časovou pečiatkou.

            V prípade, že nemáte aktivovanú elektronickú schránku na doručovanie, rozhodnutia Vám budú doručené formou listinného rovnopisu, ktorého súčasťou bude doložka o autorizácii v zmysle Vyhlášky č. 85/2018 Z.z. Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu, ktorou sa ustanovujú podrobnosti o spôsobe vyhotovenia a náležitostiach listinného rovnopisu elektronického úradného dokumentu.

          • Beseda s vedúcou školskej jedálne

          • Kolégium Zelenej školy v rámci témy Potraviny usporiadalo besedu s vedúcou našej školskej jedálne p. Katarínou Galbavou pre žiakov 1. a 2.stupňa. Vďaka tomu sa naši najmladší žiaci dozvedeli o náplni jej práce, kto zostavuje jedálny lístok, aké pravidlá platia pri jeho zostavovaní či prečo nemôžeme mať každý týždeň vyprážaný syr. Starších žiakov zaujímali taktiež informácie o obejdnávaní surovín do jedálne, pôvode potravín, polotovaroch a pod. Žiaci mali tiež možnosť nahliadnuť do receptov, tabuliek a noriem ŠJ.

            Súčasťou besedy bola aj ochutnávka zdravých nátierok, ktoré im veľmi chutili aj napriek tomu, že do nich pani vedúca skryla zdravé potraviny ako mrkvu, cícer, zeler. 

            Ďakujeme veľmi pekne za ochotu pani vedúcej zúčastniť sa tejto besedy :)

          • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • V mesiaci január našu školu reprezentovali žiačky Martina Šimkovičová (7.roč.) a Bianka Borošová (9.roč.) v okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku, ktoré sa konalo v CVČ Nová Baňa.

            V silnej konkurencii sa nám vďaka Martine Šimkovičovej podarilo získať výborné 3.miesto v kategórii 1A.

          • Financie očami detí včera, dnes a zajtra 💶

          • Dňa 31. januára 2024 budú počas vyučovania (1. až 4. vyučovaciu hodinu) prebiehať aktivity zamerané na projektové vyučovanie s cieľom rozvíjať finančnú gramotnosť žiakov pod názvom "Financie očami detí včera, dnes a zajtra 💶".  Na 5. vyučovacej hodine bude žiakom odovzdaný výpis klasifikácie za I. polrok v školskom roku 2023/2024. Vyučovanie bude končiť 5. vyučovacou hodinou. ŠJ a ŠKD bude v prevádzke.  

          • ⭐Vianočná radosť rozdávaním rastie ⭐

          • Naša škola v spolupráci s obcou Tekovská Breznica a s Mgr. E. Sučanovou, predsedníčkou komisie kultúry, vzdelávania a športu pri obecnom zastupiteľstve Tekovská Breznica, dnes 22. 12. 2023 urobili Vianoce pre našich osamelých seniorov krajšími. Ďakujeme všetkým, ktorí nám pomohli vytvoriť balíčky, ktoré im vyčarili úsmev na tvári, zahriali srdiečko a nechýbalo ani veľké dojatie. Zároveň ďakujeme p. Homolovej za pomoc a našim žiakom T. Halabukovi a M. Jablonkovi za vinš a milé slová, ktoré potešili každého jedného seniora. Spoločne sme prežili krásne dopoludnie.

          • 🎄Stretnutie pri vianočnom punči🎄

          • Ďakujeme Školskému parlamentu za krásne predvianočné predpoludnie pri vianočnom punči. Stretli sme sa malí aj veľkí, strávili sme príjemné chvíle pri rozhovoroch, speve aj tanci, pri koledách a vianočných piesňach. 

          • Stretnutie žiakov a učiteľov našej školy pri vianočnom punči

          • Vianočné stromčeky,

            ozdobené domčeky.

            Ulice vysvietené

            a úsmevy sú vyčarené.

            Srdcia od lásky vrelé,

            adventné sviečky zapálené.

            Toto je ten čas vianočný,

            buďme k sebe srdeční!

            Veď nás to nič nestojí,

            prežime Vianoce v pokoji.

             

            M. Šimkovičová 7. roč. 

          • 📚ČÍTAME PRE RADOSŤ📚 - druhé kolo vyhodnotenia rozvojového projektu

          • MŠVVaŠ SR vyhlásilo výzvu na predloženie žiadostí o poskytnutie finančných prostriedkov na rozvojový projekt „Čítame pre radosť“.

            Účelom výzvy je posilnenie pozitívneho vzťahu ku knihám a čítaniu a budovanie čitateľského sebavedomia u detí a mladších žiakov, pričom hlavným cieľom je zriadiť alebo doplniť triedne knižnice.

            V druhom kole tejto výzvy bola úspešná naša ZÁKLADNÁ ŠKOLA, ktorá získala sumu 500,- a MATERSKÁ ŠKOLA zasa získala 250,- na nákup kníh do triednych knižníc.

            Ďakujeme a veľmi sa tešíme. 🍀

          • Straty a nálezy

          • Pred budovou školy sa dnes našiel mobilný telefón. Môžete si ho vyzdvihnúť v riaditeľni školy dnes do 15.00 hod. a zajtra do 12.00 hod..

          • DAJME SPOLU GÓL

          • Aj tento školský rok sme sa s predškolákmi zapojili do projektu Dajme spolu gól, ktorý deti viac a viac motivuje k športovým aktivitám a vytvára v nich trvalý vzťah k športu celkovo. Deti si tiež osvojujú základné pohybové návyky čím sa podporuje ich zdravý životný štýl. Deti prežívajú radosť a zábavu z aktivít a cez hru si rozvíjajú koncetráciu a sebadisciplínu.