• 🎁 Vianočná radosť rozdávaním rastie 🎁

          • Naša škola od 22. novembra 2023 do 06. decembra 2023 organizuje vianočnú zbierku pre našich osamelých seniorov v spolupráci s predsedkyňou Komisie kultúry, vzdelávania a športu obce Tekovská Breznica Mgr. Evou Sučanovou. V prípade, že sa rozhodnete túto zbierku podporiť, môžete svoje príspevky do balíčkov priniesť do školy.

            Ď A K U J E M E!

          • 🕯Sviečky pre Ukrajinu 🕯

          • Obraciame sa na Vás so žiadosťou o pomoc pre ľudí na Ukrajine, ktorí z dôvodu mrazivého počasia prežívajú veľmi ťažké obdobie, nemajú teplo, nemajú svetlo...

            Prosíme žiakov, rodičov a priateľov školy o darovanie nových alebo použitých sviečok.

            Sviečky je potrebné odovzdať do prepraviek vo vestibule školy.  

            Termín ukončenia zbierky: 15. 12. 2023

            Ď A K U J E M E  V Š E T K Ý M!

          • 👦Medzinárodný deň mužov👨

          • 19. novembra 2023 oslavujeme Medzinárodný deň mužov. Tento deň oslávime v našej škole súťažou, ,,Mr. školy”, určenú pre chlapcov I. aj II. stupňa.

            Dňa 22. 11. 2023 sa uskutoční súťaž ,,Mr. školy” v dvoch kategóriach. Chlapcov čakajú rôzne disciplíny, prostredníctvom ktorých vyberieme výhercu. Nezabudnite si pripraviť aj voľnú disciplínu a ukázať nám váš výnimočný talent.

            Žiaci, ktorí sa chcú prihlásiť do súťaže sa môžu zapísať u Kristíny Tužinskej.

            Čas realizácie súťaže upresníme.

          • 📜Školský časopis📜

          • 26. novembra 2023 nás čaká Svetový deň časopisov.

            My sami by sme chceli jeden časopis vytvoriť a ukázať všetkým, akí sú naši žiaci tvoriví.

            Každý žiak našej školy, malý či veľký, môže prispieť svojou tvorbou. Privítame rôzne básničky, príbehy, rozprávky či hádanky.

            Tešíme sa na vaše výtvory a zákutia vašej fantázie!

            Téma: Vianoce, zima

          • 🍂Najkrajšia jesenná výzdoba🍂

          • V mesiacoch september a október vyhlásil náš Školský parlament súťaž o najkrajšiu jesennú výzdobu. Žiaci si svoje triedy vyzdobili pestrofarebnými listami, jesennými plodmi, postavičkami z prírodných materiálov, svetielkami.

            Na prvom stupni získali prvenstvo prváci a štvrtáci. Na druhom stupni zvíťazili ôsmaci.

            Víťazom blahoželáme!

          • Deň väznených spisovateľov

          •  Dnes 15. novembra si pripomíname Deň väznených spisovateľov. Tento deň je určený na podporu autorov a ich práva na slobodu prejavu a práva na šírenie informácií. Cieľom našej školy bolo zvýšiť povedomie žiakov o prenasledovaných a väznených spisovateľoch, novinároch, básnikoch, vydavateľoch a redaktoroch na celom svete. Žiaci šiesteho, siedmeho a ôsmeho ročníka sa na hodinách SJL zamerali na Václava Havla, Laca Novomeského a na Ivana Stodolu a pripravili tak edukatívny materiál aj pre ostatné ročníky.

          • Okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • Dnes 15.11.2023 sa konalo v Žarnovici Okresné kolo olympiády v slovenskom jazyku. Našu školu reprezentovala žiačka 9. triedy, Bianka Borošová. Víťazstvo si síce neodniesla, no reprezentovala hrdo našu školu a nadobudla tak ďalšie skúsenosti. 

          • Deti z ŠKD opäť v DSS Oáza

          • Ďalšou z dobrovoľníckych aktivít detí zo ŠKD v DSS Oáza bolo pripomenutie si Pamiatky zosnulých príbuzných našich seniorov. Keďže mnohí z nich nemôžu navštíviť hroby svojich príbuzných a priateľov, pripravili sme s deťmi aktivitu.

            Z rúk vytvorili rodostrom, ktorý spoločne vymaľovali, vpísali do nich mená svojich predkov, súrodencov a blízkych príbuzných. Na tomto rodostrome zapálili sviečku. Počas tvorenia spomínali na zážitky so svojimi rodičmi a mnohí aj so starými rodičmi.

          • 💫Noc Svetlonosov💫

          • Spoločne sme splnili náš cieľ, rozsvietiť celú dedinu. V tmavých uličkách sa objavili malé svetielka, ktoré nám ukázali cestu.

            Týmto vám chceme veľmi pekne poďakovať za podporu a hlavne za možnosť stráviť s vami tento krásny a naozaj čarovný večer.

            Ďakujeme 💫

          • 🎃Halloweenske vyučovanie🎃

          • Pozrite sa, ako sme dnes strávili deň v škole, trošku inak, trošku zaujímavejšie.

            Školu ovládli tajomné stvorenia, plné nápadov a hlavne úsmevov na tvárach.

            To najkrajšie, čo pre učiteľa môže byť, je vidieť tešiace sa deti, ktoré vchádzajú do dverí školy.

            Ďakujeme!

          • OKTÓBER - mesiac úcty k starším 👴💙👵

          • V tomto mesiaci sme spravili radosť mnohým STARKÝM 🥰. Vystupovali sme v Kultúrnom dome Orovnica 🏠, potešili sme tančekom a piesňami BABKY a DEDKOV v Domove dôchodcov Oáza Tekovská Breznica. Naše vystúpenia sme ukončili tradične u nás v škôlke. STARÉ MAMY nám svojím nežným a láskavým hlasom  každý deň čítali rozprávky na dobrú noc 👩‍🦳📚❤.RADOSŤ, ÚSMEV, OBJATIE, LÁSKA - pre mnohých sú to len slová, ale pre nás znamenajú tak veľa. A preto sme tento mesiac oslávili aj MEDZINÁRODNÝ DEŇ ÚSMEVU. Ku krásnemu úsmevu patria aj silné zúbky, ktoré sme posilnili OVOCNO-ZELENINOVÝM DŇOM 🍇🍊🍋🍏🫐🫑🥕🥦🧅. Ten sa niesol v duchu zdravej výživy a vitamínov. Počas ochutnávky si deti vyrobili z ovocia a zeleniny krásne výtvory. Zdravú mrkvu 🥕 ľúbime nie len MY, ale aj náš kamarát KONÍK BRAY 🐴, na ktorom sme absolvovali druhú jazdu. Ako sa už na správnu škôlku patrí, konala sa u nás ŠARKANIÁDA 🌬☔🌈🪁. Šarkany vyrobené detskými rúčkami veľkolepo lietali nad našimi hlávkami. Tento mesiac sme ukončili MEDZINÁRODNÝM DŇOM CESTOVÍN🍝, kde deti ukázali svoju predstavivosť, fantáziu a vyrobili si cestovinové koláčiky, lesné zvieratká a módne doplnky v podobe náramkov.

          • Jazykový Wocabee šampionát

          • Gratulujeme našim šikovným siedmakom k zisku 3.miesta v okresnom kole Jazykového WocaBee šampionátu, do ktorého sme sa tento školský rok zapojili so 7., 8. a 9.ročníkom.

            Súťaž prebiehala pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťažilo sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee.

            Žiaci sa v aplikácii učili novú slovnú zásobu, vrátane výslovnosti, moderným a veľmi efektívnym spôsobom. V súťaži sa hodnotila usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.

            V triede siedmakov sa najviac bodov podarilo získať Lukášovi Bartošovi, ktorý obsadil 2.miesto v rebríčku jednotlivcov v okrese za mesiac október a Paule Sučanovej a Petrovi Kožinovi, ktorý získlai 5. a 6.miesto.

            Oceňujeme usilovnosť a nasadenie našich siedmakov a budeme im držať palce v krajskom kole šampionátu.

          • Záložka do knihy spája školy

          • V tomto školskom roku sme sa už tradične zapojili do 14. ročníka česko- slovenského projektu Záložka do knihy spája školy, ktorý bol vyhlásený v rámci Medzinárodného mesiaca školských knižníc 2023 a v rámci ktorého si naša škola vymenila vlastnoručne vyrobené záložky do knihy s partnerskou školou v ČR.

            Tentokrát nás potešili záložky zo ZŠ Svobodné Heřmanice v okrese Bruntál.

             

          • Dobrovoľnícke aktivity ŠKD

          • Hovorí sa, že to najcennejšie, čo môžeme pre druhého urobiť je venovať mu svoj čas.

            S tretiakmi a štvrtákmi zo ŠKD sme hľadali možnosti, kde by bola naša pomoc prospešná. S ponukou trávenia voľného času so seniormi sme sa obrátili na DSS Oáza v našej obci. A toto je naše prvé spoločné popoludnie.