• Podporte našu školu darovaním 2% z dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Dovoľte poďakovať sa Vám aj touto cestou za Vašu doterajšiu všestrannú podporu našej školy a jej aktivít. I vďaka Vášmu ústretovému postoju sa nám stále darí pripravovať pre našich žiakov kvalitné podmienky a prostredie na vzdelávanie, záujmovú činnosť a úspešnú prípravu do života. Neustále hľadáme možnosti pomoci škole.

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu v našej základnej a materskej škole,

            • skvalitnenie vybavenia našej základnej a materskej školy.

            VAŠE 2% NÁM POMÁHAJÚ RÁSŤ

            V mene nás všetkým Vám ĎAKUJEME! ❤

          • Verejno-prospešná zbierka

          • Zbierka v obci Tekovská Breznica a Orovnica

            ĎAKUJEME!   

            444,15 € sa podarilo vyzbierať počas dňa narcisov.

            Ďakujeme našim dobrovoľníkom za ich pomoc.

            V mene Ligy proti rakovine ďakujeme všetkým, ktorí zakúpením narcisu alebo svojím finančným darom prispeli na zbierku pre pomoc onkologickým pacientom. 

          • Farebný ekotýždeň

          • Budúci týždeň si 22.4. pripomíname Deň Zeme a preto nás čaká farebný ekotýždeň. Tento školský rok sa zameriame na tému Potraviny. Nezabudnite sa obliecť podľa farby dňa a môžete prispôsobiť tejto farbe aj svoje desiaty.

          • Zápis do 1. ročníka 🌸

          • Dňa 10. 4. predškoláci zasadli do školských lavíc. Budúcich prváčikov privítali žiaci 1. stupňa rozprávkou Ťahal dedko repku. Po privítaní ich v triede čakali pani učiteľky, s ktorými vypracovali pracovný list. Touto cestou by sme chceli poďakovať rodičom za prejavenú dôveru našej škole. Samozrejme sa veľmi tešíme na všetky deti v novom školskom roku 2024/2025.

          • Deň narcisov 2024

          • Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná zbierka Ligy proti rakovine.

            TENTO ROK SA KONÁ UŽ 28. KRÁT A TO 18. APRÍLA 2024

             

            Do zbierky Ligy proti rakovine môžete aj tento rok prispieť:

            • osobne, a to  prostredníctvom žiakov 9. ročníka. Zbierku budú realizovať v obci Tekovská Breznica od 8.30 hod. do 12. 00 hod. a v obci Orovnica od 8.30 hod. do 11.00 hod.,
            • sumou 3 € prostredníctvom SMS na číslo 848, 
            • alebo prispieť na účet SK09 0900 0000 0054 5454 5454

            Aj málo stačí.

            Spolu s Ligou proti rakovine vám vopred ďakujeme. 

          • Matematická olympiáda - okresné kolo

          • Výsledky okresného kola Matematickej olympiády:

             

            Kategória Z7

            Martina Šimkovičová - 2. miesto - úspešný riešiteľ

             

            Kategória Z8

            Tomáš Halabuk - 2. - 3. miesto - riešiteľ

             

            Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu 😉

          • Pytagoriáda - okresné kolo

          • Výsledky okresného kola Pytagoriády:

             

            Kategória P3

            Patrik Nereča - 6. - 8. miesto - úspešný riešiteľ

            Michaela Šureková  - 29. - 38. miesto - riešiteľ

            Nina Eliášová - 39. - 42. miesto - riešiteľ

            Katagória P4

            Oliver Zaťko - 18. - 27. miesto - riešiteľ

            Kategória P8

            Tomáš Halabuk - 2. - 3. miesto - úspešný riešiteľ

             

            Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu 😉

          • 📌 OZNAM 📌

          • Dňa 15. apríla 2024 (pondelok) bude vyučovanie pre žiakov 5. až 9. ročníka končiť 5. vyučovacou hodinou (12.15 hod.) z dôvodu vzdelávania pedagogických zamestnancov ZŠ - Škola pre 21. storočie - zmeny v základnom vzdelávaní.  ŠKD bude v prevádzke.

          • Čučoriedkovo

          • Naši šiestaci mali možnosť navštíviť susednú ZŠ Brehy, kde sa spolu s ich rovesníkmi zo 6.ročníka zapojili do projektu Čučoriedkovo, ktorý je zameraný na výsadbu a pestovanie čučoriedok v škole. Žiaci si na úvod vypočuli teoretické informácie o pestovaní čučoriedok a jeho význame z úst skúseného pestovateľa p.Miziu. Následne sa presunuli do areálu školy, kde spoločne pripravovali pôdu na výsadbu čučoriedok. Ďakujeme ZŠ Brehy za pozvanie a tešíme sa na ďalšie čučoriedkové stretnutie.

          • Návšteva predškolákov v prvej triede 🌸

          • Naši predškoláci navštívili svojich kamarátov v 1. triede. Zoznámili sa s triedou, v ktorej sa prváci učia s triednymi kamarátmi, ktorí ich sprevádzajú od začiatku šk. roka. Navštívili prvákov počas hodín matematiky, čítania/písania a prvouky. Hravou formou sa zapájali do vyučovacieho procesu. Prváci ukázali, čo všetko sa naučili. Predškoláci taktiež ukázali svoje schopnosti. Ďakujeme za návštevu a tešíme sa na nich v budúcom školskom roku.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Vážení rodičia,

            ak sa Vaše dieťa narodilo od 01. 09. 2017 do 31. 08. 2018, ste ho povinní zapísať na plnenie povinnej školskej dochádzky (ďalej PŠD), teda do prvého ročníka základnej školy do konca apríla 2024.

            V našej škole sa bude prezenčný zápis konať dňa 10. apríla 2024 (streda) od 12.00 hod. do 16.00 hod.. Odporúčame Vám však prihlásiť predškoláka elektronicky na našej webovej stránke zssmstekbreznica.edupage.org v predstihu, umožní to plynulejší priebeh zápisu. Elektronický zápis spúšťame v pondelok 04. marca 2024.

            Rodič dieťaťa (matka, otec), iná fyzická osoba ako rodič, ktorá má dieťa zverené do osobnej starostlivosti alebo do pestúnskej starostlivosti na základe rozhodnutia súdu, alebo zástupca zariadenia, v ktorom sa vykonáva ústavná starostlivosť, výchovné opatrenie, neodkladné opatrenie alebo ochranná výchova je povinný prihlásiť svoje dieťa, ktoré dovŕši šesť rokov veku k 31. augustu 2024 (vrátane) a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole, bez ohľadu na to, či dieťa dosiahlo školskú spôsobilosť alebo nedosiahlo školskú spôsobilosť a je uňho predpoklad, že bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania. Uvedené sa vzťahuje aj na dieťa, ktoré v školskom roku 2023/2024 nenavštevovalo materskú školu alebo zariadenie predprimárneho vzdelávania.

            Ak chcete zapísať dieťa, ktoré do 31. 08. 2024 nedovŕši šesť rokov, môžete o to požiadať. K žiadosti je potrebné predložiť súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie, súhlasné vyjadrenie všeobecného lekára pre deti a dorast. Na zápis do 1. ročníka musia znovu prísť aj tie deti, ktoré v tomto školskom roku pokračujú v plnení povinného predprimárneho  vzdelávania v MŠ.

            Prioritne prijímame deti z nášho školského obvodu. Pri deťoch z iného školského obvodu zohľadňujeme:

            1. Dieťa má v našej škole súrodenca.

            2. Je dieťaťom zamestnanca školy.

            3. Poradie elektronickej prihlášky.

            Na zápis netreba dieťa špeciálne pripravovať, v materskej škole deti absolvujú predškolskú prípravu. Snažíme sa, aby bol zápis pre predškolákov príjemným zážitkom, a aby sa deti do školy tešili. Pri príchode do školy dostanete nami vytlačenú žiadosť o prijatie, ktorú ste elektronicky vyplnili. V čase, keď Váš budúci prváčik bude pracovať s pani učiteľkou a plniť spoločne rôzne úlohy, vy budete mať možnosť informovať sa na veci, ktoré Vás zaujímajú. Vaše dieťa absolvuje rozhovor s pani učiteľkou a školskou špeciálnou pedagogičkou. Ak tieto postrehnú nedostatočnú pripravenosť dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky, odporučia Vám ďalší postup. V triede tiež odovzdáte kópiu rodného listu dieťaťa a pani učiteľka skontroluje údaje v prihláške s Vašim občianskym preukazom. Prihlášku podpíšete.

            Na prihláške sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa.

            Podpis oboch zákonných zástupcov dieťaťa sa nevyžaduje, ak:

             jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, ak jeden z rodičov bol pozbavený výkonu rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad neoverenou kópiou rozhodnutia súdu),

            • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať sa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad potvrdením od všeobecného lekára zákonného zástupcu, ktorý nie je schopný sa podpísať) alebo

            • vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa (spôsob preukázania uvedenej skutočnosti ani doklad, ktorým sa táto skutočnosť preukazuje, školský zákon neustanovuje, túto skutočnosť je možné preukázať napríklad čestným vyhlásením zákonného zástupcu( k dispozícii na zápise).

            V prípade, ak:

             jeden zo zákonných zástupcov dieťaťa zomrel, v podaní túto skutočnosť možno preukázať fotokópiou úmrtného listu, resp. formou nahliadnutia do úmrtného listu,

            • dieťa vychováva iba matka (otec nie je na rodnom liste dieťaťa uvedený), v podaní túto skutočnosť matka preukazuje fotokópiou rodného listu dieťaťa, resp. formou nahliadnutia do rodného listu dieťaťa.

            Na prihláške postačuje podpis len jedného zákonného zástupcu, ak sa zákonní zástupcovia dohodli, že prihlášku podpisuje iba jeden zákonný zástupca, a ak o tejto skutočnosti doručia riaditeľovi školy písomné vyhlásenie.

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s prihláškou predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

            Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roka veku nedosahuje školskú spôsobilosť, riaditeľka materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe:

            - písomného súhlasu príslušného zariadenia poradenstva a prevencie,                             

            - písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast,                                                            

            - informovaného súhlasu zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

            Je však nutné prísť aj na zápis do základnej školy a následne písomne doručiť ZŠ informáciu (najneskôr do 31. mája 2024) o vydaní Rozhodnutia o pokračovaní dieťaťa v predprimárnom vzdelávaní.

            Riaditeľka školy najneskôr do 15. júna 2024  vydá rozhodnutie o prijatí žiaka na základné vzdelávanie, ktoré vám bude doručené do e-schránky. Môžete si ho prísť prevziať aj osobne. Ak príjme žiaka z inej spádovej školy, bude informovať obec, v ktorej má trvalý pobyt.  

             

            Tešíme sa na našich nových prváčikov!

            Kolektív ZŠ s MŠ Tekovská Breznica

          • 🌼🌺🌸 Deň učiteľov 🌸🌺🌼

          • Deň učiteľov sa oslavuje v deň narodenia pedagóga Jána Ámosa Komenského, učiteľa národov. Sviatok je oslavou práce všetkých pedagogických pracovníkov, ktorých práca je poslaním a zaslúžia si za svoje znalosti, trpezlivosť a obetu úctu a poďakovanie.

            Ďakujeme pedagogickým i nepedagogickým zamestnancom za ich namáhavú a zodpovednú prácu a prajeme všetkým veľa síl, množstvo inšpirácie, kopu dobrých nápadov vždy po ruke, dostatok trpezlivosti, pozitívnej nálady, osobného šťastia i pevného zdravia.

            Ďakujeme aj rodičom našich detí za ich podporu. 🌸🌺🌼

          • Hviezdoslavov Kubín - okresné kolo

          • Dnes, 27. marca 2024, sa v CVČ v Novej Bani uskutočnilo okresné kolo 70. ročníka súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Našu školu v tomto kole reprezentovali dvaja recitátori, za čo im patrí vďaka a uznanie. 

            • H. Forgáčová - žiačka 4. ročníka - 2. miesto 🥈 - prednes poézie - I. kategória
            • P. Zima - žiak 8. ročníka - 2. miesto 🥈 - prednes poézie - III. kategória
          • Prvé jarné dni v materskej škole

          • Marec - mesiac knihy začal exkurziou do neďalekého mesta Nová Baňa. Navštívili sme mestskú knižnicu, prelistovali v nej veľa detských kníh, dozvedeli sme sa, ako sa knihy ukladajú do políc, kto ich píše a čo v nich všetko môžeme nájsť. Naše ďalšie kroky viedli do školskej knižnice, kde nám pani učiteľka zo ZŠ Katka Lukyová podala krátky výklad o histórii školskej knižnice. Pri príležitosti mesiaca knihy sme oslovili starších kamarátov a súrodencov o prečítanie krátkej rozprávky, čím sme si  spríjemnili dopoludnie v našej škôlke. Jar sme privítali zhotovením Moreny, ktorú deti slávnostne zhotovili, potom vyniesli a zhodili do rieky Hron. Vynášanie sme si spríjemnili spevom a tancom. Dňa 21.marca sme podporili našich kamarátov s Downovým syndrómom farebnými ponožkami, ktoré znázorňujú šírenie porozumenia a rešpektu k rozdielnosti. Aj tento rok sme si pripomenuli Deň vody a jej dôležitosť pre náš život. Mesiac sme ukončili jarnými tvorivými dielňami s veľkonočnou tématikou a hlavne šibačkou, ktorú si vychutnali nielen chlapci ale aj dievčatá.

          • 🌷Deti učiteľom🌷

          • 💐Deň učiteľov💐 sa oslavuje v deň narodenia pedagóga Jána Amosa Komenského, učiteľa národov. Sviatok je oslavou práce všetkých pedagogických pracovníkov, ktorých práca je poslaním a zaslúžia si za svoje znalosti, trpezlivosť a obetu úctu a poďakovanie.

            Náš Školský parlament pripravil pre svojich učiteľov pestré dopoludnie (27. 03. 2024 - streda).

            Organizácia vyučovania dňa 27. 03. 2024:

            1. -  2. vyučovacia hodina - vyučovanie podľa platného rozvrhu,

            3. -  5. vyučovacia hodina - spoločné aktivity žiakov a učiteľov.

             

            Vyučovanie končí 5. vyučovacou hodinou.

            Školská jedáleň a Školské kluby detí sú v prevádzke.

             

          • 🐣 Veľkonočné prázdniny 🐣

          • 🐣 Začínajú 28. marca 2024 (štvrtok).

            🐣 Končia 02. apríla 2024 (utorok). 

            🐣 Nástup do školy a škôlky po prázdninách je 03. apríla 2024 (streda). 

          • Druháci čítajú prvákom 📖

          • Dňa 22. 3. prváci navštívili 2. triedu. Pri príležitosti mesiaca knihy nám druháci prečítali rozprávku Malá morská víla od H. CH. Andersena. Prváci chceli taktiež predviesť ako čítajú. Odvážne sa prihlásili, aby prečítali nejaký známy, ale aj neznámy text zo šlabikára. Druhákom a p. učiteľke za príjemné posedenie ďakujeme a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

          • Svetový deň vody 22.marec

          • Svetový deň vody sme si v našej škole pripomenuli rozhlasovou reláciou.

            Keďže opakovanie je matkou múdrosti, znovu sme sa oboznámili s možnosťami šetrenia vody, ktorá je pre nás čoraz vzácnejšia.